Opplev stedene der Kampen om Narvik skjedde

Vi tar deg med tilbake til de dramatiske aprildagene i 1940. Tilbake til da norske og allierte soldater kjempet desperate kamper mot de tyske styrkene. Gjennom helt unike opplevelsespakker besøker du de historiske stedene der filmen «Kampen om Narvik» ble spilt inn.

Gå ned i underjordisk nazi-bunkers

  • Dette er en spennende opplevelse som tar deg med inn i trange og mørke underjordiske nazi-bunkerser – en gang fylt med soldater og våpen, men som i dag er minner om en dramatisk historie.

 

Gjennom to og en halv kilometer med kupert terreng går vi inn i underjordiske anlegg med trange kanon- og maskingeværstillinger, mørke ammunisjonslager, fuktige løpegraver og labyrintaktige tunnelanlegg. 

 

I de trangeste og mørkeste gangene er det gjemt hemmeligheter som kun de modigste kan avdekke.

 

Vill og dramatisk togreise med Ofotbanen

Bli med på en av Europas mest unike togreiser – fra fjord til fjell, og gjennom et vilt, dramatisk og ubebodd landskap. 

 

En togstrekning som forfatter Ernst Didring omtalte som «Verdens åttende underverk».

 

Den 42 km lange toglinja til Ofotbanen ble ferdigstilt i 1902, og det var på denne strekningen jernmalmen ble fraktet fra gruver i Sverige. Jernmalmen som var rota til tyskernes store interesse for den nordnorske kystbyen. 

 

Krigshistorisk vandring på Bjørnfjell

På denne krigshistoriske vandringen tar vi deg med inn i områdene hvor de intense kampene foregikk våren 1940. De samme områdene hvor filmen «Kampen om Narvik» ble spilt inn våren 2021.

 

Turen varer i om lag 7 timer og foregår på stier i relativt lett kupert terreng. 

 

Den krigshistoriske vandringen på Bjørnfjell tar deg med til Norddalsbrua der flere spektakulære scener fra filmen «Kampen om Narvik» er spilt inn. Foto: Nordisk Film

Gå i fjellkrigernes fotspor

Du tas tilbake til Tennevoll kvelden 23. april 1940.

 

Snøen er dyp, tung og våt, og snøstormen river i deg. Du har nesten ingen sikt, men du må holde ut. For første gang siden tidlig 1800-tall skal norske soldater angripe en inntrengende fiende.

 

Vi inviterer deg til å få en smakebit av de dramatiske hendelsene i fjellkrigernes fotspor, med utgangspunkt i Fjellkysten på Tennevoll. 

 

Turen er på om lag 12 km totalt, og er en relativt krevende tur.

 

Natursti i Narvikfjellet

Ta med familien på en spennende og lærerik vandring langs Fjellveien i Narvikfjellet.

 

Hent svarheftene deres i Skishopen og ta gondolbanen opp til Fjellheisrestauranten 656 moh.

 

Her kan dere nyte vår velkjente Linkenvaffel med fantastisk utsikt over Malmhavnen og Ofotfjorden, før dere legger ut på turen nedover fjellet.

 

Naturstien består av 10 poster, og spørsmålene passer for store og små, og dreier seg om alt fra dyreliv, krigshistorie, natur og fakta om Narvik og Narvikfjellet.

 

Kidza på Krigsmuseet

På Narvik Krigsmuseum kan barn og voksne  prøve gammeldagse leker og smaker laget på oppskrifter fra krigens dager.

 

Barna lærer de store linjene rundt andre verdenskrig og hvordan jernmalmen trekker lille Narvik inn i krigen.

 

Gjennom gripende personhistorier får barna innsikt i hvordan det var å leve under den strenge okkupasjonen og nazistenes grusomme syn på verdien av et menneske.

 

Krigshistorisk elsykling i Narvik

Narvik Museum inviterer deg med på en krigs- og industrihistorisk elsykkeltur gjennom byens historie.

 

Narvik har en unik historie med en oppblomstring av en by og knutepunkt i Ofoten på slutten av 1800-tallet. Byggingen av Ofotbanen var startskuddet til det moderne, urbane samfunnet som etablerte seg nær en isfri havn. 

 

Vi tar deg tett på der de dramatiske kampene om Narvik utspant seg og til locations fra storfilmen «Kampen om Narvik».

 

Turene går i bynære omgivelser, og starter ved Narvik Museum.

 

Krigshistorisk museumspakke

Hvorfor rettes alles øyne mot Narvik i april 1940? Hva skjer under kampen om Narvik? Hvordan fortonet den dramatiske fjellkrigen seg for de unge uerfarne soldatene? Hvordan har soldatenes personlige våpen, utstyr og kjøretøyer utviklet seg i det 20. århundre?

 

I denne Krigshistoriske museumspakken får du svar på disse og mange flere spørsmål når du besøker  de tre museene: Narvik Krigsmuseum i Narvik, Krambuvika Bygdemuseum på Tennevoll og Troms Forsvarsmuseum på Setermoen.

 

Du velger selv når du ønsker å besøke hvert museum. Vær obs på at du må booke tid for besøk på Krambuvika bygdemuseum

 

Kampen om Narvik

Previous
Next

Takk for støtten!

Opplevelsesleverandører

Prosjektpartnerne

Go to top of page

På denne siden bruker vi informasjonskapsler (cookies) og andre teknologier for å tilby deg så hyggelig brukeropplevelse som mulig. Du kan lese mer om dette under våre personvernvilkår. Ved å klikke på "Godta", samtykker du i bruken av slike teknologier.